ezine.bg»Съвети»Какъв чай да пием при болки в корема?

Какъв чай да пием при болки в корема?

Kristina KambarevaKristina Kambareva
Новак
5213
Какъв чай да пием при болки в корема?

Когато стомахът ви е разстроен, отпиването на гореща чаша чай е лесен начин да облекчите симптомите си. Все пак видът на чая също е от значение при болка в корема.

1. Зелен чай

Зеленият чай е бил използван векове наред като естествен лек за диария и инфекция от Helicobacter pylori - щам бактерии, които могат да причинят болки в стомаха, гадене и подуване на корема. Зеленият чай значително намалява честотата и тежестта на диарията, причинена от лъчева терапия. В проучвания върху животни е доказано, че зеленият чай и неговите компоненти лекуват стомашни язви, които могат да причинят проблеми като болка, газове и лошо храносмилане.

2. Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил се прави чрез варене на корен от джинджифил във вода. Този корен може да бъде невероятно полезен при храносмилателни проблеми като гадене и повръщане. Джинджифилът помага за предотвратяване на сутрешно гадене при бременни жени, както и на гадене и повръщане, предизвикани от химиотерапия.

3. Чай от мента

Чаят от мента е често срещан избор, когато започнат коремни проблеми. Проучванията върху животни разкриват, че ментата може да отпусне мускулите на червата и да помогне за облекчаване на болката. Маслото от мента също действа много успокояващо.

4. Черен чай

Черният чай може да се похвали с набор от ползи за здравето, подобни на тези на зеления чай, особено за успокояване на разстроен стомах. Може да бъде особено ефективен при лечение на диария, когато се консумира в умерени количества.

5. Чай от копър

Копърът е растение от семейството на морковите с аромат на женско биле. Чаят от това цъфтящо растение обикновено се използва за лечение на различни заболявания, включително стомашни болки, запек, газове и диария. Чаят от копър има антибактериално действие и може също да облекчи симптомите на менструация и да насърчи редовността на червата. Ефективен чай при болки в корема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати