Как да си направим масаж на ходилата?

Как да си направим масаж на ходилата?

По една или друга причина на всеки от нас му се е случвало да усеща болки в ходилата. Най-бързият начин да се справим с тях е като си направим масаж. Можем да обработим болезнената област с ръце или да си закупим уред, с който да третираме ходилата.

Масажор за ходила можем да закупим от всяка аптека или от специализирани търговски вериги. Масажорите, които ще намерите в аптеките и магазините могат да бъдат съвсем обикновени или електрически с приставки.

При масажирането на краката с по-иновативен масажор е достатъчно просто да седнете и да се отпуснете, след което да започнете да обработвате краката с движещите се приставки. Ако разполагате в обикновен дървен масажор, можете да поставите уреда на пода.

Седнете на стол и сложете единия си крак върху него. Търкаляйте го напред-назад, за да масажирате ходилото си. Същият масаж можете да постигнете, ако вместо масажор, търкаляте релефна малка топка, точилка или стъклено шише.

Разбира се, ако нямате нито масажор, нито някой от посочените предмети, можете собственоръчно да масажирате краката си. Запасете се с масло от лавандула, портокалово масло, масло от здравец, салвия. Капнете по една капка от всяко в съд и добавете 1 супена лъжица зехтин. Разбъркайте и втрийте получената смес с леки кръгови движения в ходилата.

Ако разполагате с повече средства, можете да си закупите и масажна ваничка за крака. Хидромасажът е сред най-успешните за премахване на болки в краката.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати