ezine.bg»Съвети»Опасни ли са татуировките на устните?

Опасни ли са татуировките на устните?

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38314399
Опасни ли са татуировките на устните?

Когато става дума за татуировка на устните, първото което трябва да знаете е, че те могат да се правят както от външната, така и от вътрешната страна на устните.

Самата процедура представлява вкарване на цветен пигмент в областта на устните с помощта на малки игли, но независимо от коя страна на устните се прави, процедурата е еднакво болезнена и податлива на инфекция.

Опасни ли са татуировките на устните?

Както може би знаете, устните са една от най-чувствителните зони в човешкото тяло и винаги съществува риск от подуване, инфекции, белези, алергични реакции и дори анафилактичен шок.

По време на самата процедура за татуиране трябва да се подготвителен за силна болка и кървене, а процесът на заздравяване може да отнеме от две до три седмици.

Какво още трябва да знаете за татусите на устните? Татуировките на устните избледняват най-бързо, понеже устата ви често е в контакт със слюнка, напитки и хранителни продукти.

В крайна сметка, за да запазите цвета на татуировката, ще се нуждаете от допълнителен ретуш през няколко месеца, подобно на перманентния грим.

Вижте още за вредите от татусите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати