ezine.bg»Съвети»Как да премахнем петно от зехтин?

Как да премахнем петно от зехтин?

Как да премахнем петно от зехтин?

Представете си следната ситуация: очаквате гости за вечеря, планирана от седмици. Основното ястие е готово, както и десертът, но нещо липсва – салатата!

Вече сте облекли своя вечерен тоалет и искате набързо да приготвите една свежа салатка, какво лошо може да се случи? Всичко върви по план, зеленчуците са в купата, вие грабвате зехтина и изведнъж прелетяват няколко капки от него по невероятната рокля или новия костюм.

Оскърбителна ситуация, дори и да не се е случвало на всеки, ние усещаме тъгата на този без късмет (и с мазно петно). Но не всичко е загубено!

Ето какво да направите ако и вие се намерите в подобни обстоятелства. За да премахнете петно от зехтин ще ви трябват:

- кухненска хартия (или нещо друго за подсушаване);

- сода бикарбонат;

- течен сапун/веро;

- вода.

1. Вземете кухненската хартия и подсушете много добре мазното петно от зехтин, докато не видите, че хартията вече няма какво да попие.

2. Сложете содата и разтъркайте добре мястото с нея, оставете за 10-15 минути.

3. Изтупайте дрехата и проверете състоянието на петното – ако все още е много забележимо, повторете стъпката със содата.

4. След като содата си е свършила работата, е време за течния сапун. Търкайте петното със сапун и оставете за няколко минути, след което изплакнете с гореща вода. Повторете стъпката, ако е нужно.

Важно! Не пускайте дрехи с мазни петна в сушилнята – това ще влоши нещата. Прострете дрехата и оставете да изсъхне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати