ezine.bg»Съвети»Колко време продължава хрема при бебе?

Колко време продължава хрема при бебе?

Колко време продължава хрема при бебе?

Едно от най-честите явление при бебетата са гриповете и вирусите. Те почти винаги са съпътствани от хрема, която предизвиква изключителен дискомфорт и на бебето, и на родителя.

Ето какво трябва да знаете за бебешката хрема и колко време продължава тя:

Хремата е симптом, който е признак на вирусна инфекция, алергия, зъбобол или възпаление на лигавицата. Продължителността на хремата е строго индивидуална, като най-често зависи от следните фактори:

- възраст на детето;

- причина за хремата;

- прием на лекарства;

- вид лечение.

Бебетата нямат узрял имунитет, което прави заболяванията при тях по-дълготрайни. Средният период на продължителност при грип или вирусна инфекция е около 10-14 дни.

Обикновено хремата е по-продължително явление при бебетата, когато родителят решава да избегне употребата на лекарствени медикаменти.

Тогава тя може да продължи от няколко дни до 2-3 седмици. В случая е добре да се използват домашни лекове, билки, компреси и др. Не винаги обаче те дават желания резултат, затова е препоръчително да се направи консултация с лекар след първата седмица.

Ако се използват капки за нос или антибиотик, то това несъмнено ще ускори процеса на лечение. В този случай хремата при бебето може да отшуми доста по-бързо – от 2-3 дни до седмица.

Важно е обаче да се знае, че капките за нос не се използват за повече от 5 дни. Ако дори с лекарства този симптом упорито продължава, то е наложително да се направи консултация с лекар, който да смени предписаните лекарства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати