Какво да правя при болки в шията и рамото?

Какво да правя при болки в шията и рамото?

Болезненото усещане в областта на шията и раменете са сред най-честите здравословни проблеми на съвременните хора. Те се дължат предимно на заседнал начин на живот, прекарване дълго време в лоша поза, пренатоварване, спане в неправилно положение. Каквито и да са обстоятелствата за пораждането на болката, едно е сигурно-трябва незабавно да се потърси решение на проблема, защото той ще продължава да помрачава ежедневния ви ритъм.

Опитайте се да приглушите болката, като разтриете болезненото място. Закупете си сгряващи масажни кремове или гелове. Можете да ги откриете във всяка аптека. Загребете малко количество от субстанцията и го разнесете между двете си длани. След това с палец и показалец притиснете за секунди болезнените участъци. Продължете да разтривате проблемните места с леки кръгови движения.

Пригответе си сгряващ компрес с ракия. Загрейте алкохола и напоете с него голяма носна кърпа. Легнете по корем и поставете компреса около шията. Ако усещате болки по раменете, наложете напоени кърпи и върху тях. Завийте се с топло одеяло и останете така поне 20 минути.

Ако често страдате от болки в шията и раменете и работите на бюро, се замислете за стойката си. Старайте се тялото ви да остава в балансирана позиция през цялото време. Дръжте гърба си изправен и долепен до облегалката на стола, а ръцете-отпуснати близо до тялото. Нагласете монитора на компютъра си така, че да не се налага да се навеждате напред постоянно.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати