Помага ли топлолечението при болка в шията и рамото?

Помага ли топлолечението при болка в шията и рамото?
Снимка: ezine.bg

Болките в шията и раменете могат да ни причинят сериозен дискомфорт. За да се справим с тях, можем регулярно да посещаваме масажни студиа или да започнем лечение в домашни условия.

Обикновено за справяне със състоянието помагат разтривките с ревулзивни кремове, но ако нямаме под ръка такъв, а желаем незабавно да получим облекчение, трябва да си послужим с домашни средства.

За щастие прилагането на така нареченото топлолечение напълно го позволява. Затоплянето на участъка е от полза, тъй като топлината отпуска мускулите, подобрява кръвообръщението и спомага за бързото оздравяване.

Опитайте се да си помогнете, като си направите топъл компрес с вода. Напоете няколко носни кърпи с гореща вода. Прегънете ги и ги поставете върху всички болезнени места. Допълнително покрийте тялото със сухо одеяло и постойте така известно време.

Ако разполагате с ракия или водка у дома, можете да приложите и друг компрес. Загрейте алкохол, но не му позволявайте да кипва. Напоете с него голяма кърпа и се завийте така, че тя да покрива раменете и врата ви. Отгоре се покрийте със суха кърпа и останете така поне 20-30 минути.

Възползвайте се от силата на топлината и по друг начин. Включете сешоар на ниска степен и го насочете към шията или болезненото рамо. Подръжте го така 1-2 минути, като внимавате да не го доближавате твърде много до тялото.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати