Вредят ли високите токчета при болки в гърба и рамото?

Вредят ли високите токчета при болки в гърба и рамото?

Болките в гърба и рамото могат да са породени от различни причини. Възможно е те да се дължат на прекарване дълго време в продължителна стойка, изстиване, обездвижване и спане в неправилна поза. Колкото и учудващо да звучи обаче, понякога за болезненото усещане в тези области може да допринесат и любимите ни обувки на високи токчета.

А причината за това е много проста-те изместват центъра не тежестта и възпрепятстват правилната позиция на гръбначния стълб. Ето защо ако усетите дискомфорт в гърба и раменете, опитайте да смените обувките си с някой по-спортен модел. Сложете анатомични обувки, които да не нарушават баланса в тялото ви.

Разбира се, само смяната на обувките не е достатъчна, за да изчезне болезненото усещане. Започнете да се раздвижвате при всяка свободна минута, правете гимнастика или йога. Когато стоите на стола пред компютъра, следете за правилната позиция на тялото си. Не забравяйте, че гърбът ви трябва да е напълно изправен, а главата да е в една равнина с него.

Опитайте се да облекчите болката, като се самомасажирате със сгряващи масажни гелове или помолете някой да ви разтрие. Най-добре, разбира се, е да посетите масажист. Ако смятате, че въпреки мерките, които сте взели, болките продължават да ви тормозят, не оставяйте нещата така и потърсете лекар.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати