Как да премахнем брадавица с тиксо?

Как да премахнем брадавица с тиксо?

В съвременната медицина брадавици се премахват с лазери или течен азот. Известни са обаче и далеч по-нетрадиционни начини, за които също се говори, че са не по-малко ефективни. Казват, че сред тях е и премахването на брадавица с тиксо.

Процедурата е изключително лесна за изпълнение. Просто отрежете от залепващата лента парче, което може да покрие брадавицата ви. Залепете го върху образуванието и не го махайте в продължение на седмица. Смята се, че през това време брадавицата не може да „диша“ и започва да изсъхва.

След това тиксото се маха, а засегнатият участък се потапя във вода за няколко минути, след което се изтърква с пемза. После процедурата с тиксото се прави още веднъж. След това би трябвало образуванието да изчезне окончателно.

Друг вариант е да намажете тампон със смес от току-що счукан чесън и малко свинска мас. Закрепете го с помощта на тиксо или лейкопласт върху проблемния участък. Сменяйте така приготвената превръзка всеки ден до падането на брадавицата.

Опитайте и с тампон, напоен с лимонов сок. Изцедете малко сок от лимон и напоете тампонче. Закрепете го върху брадавицата с тиксо или друга залепваща лента. Сменяйте превръзката всеки ден по два пъти, докато брадавицата падне сама.

Ако след изпробването на някой от приложените методи, не постигнете желания ефект, се консултирайте с дерматолог. Все пак лекарите знаят най-добре кои са най-подходящите начини за отстраняване на брадавици.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати