Как да си направим компрес с джинджифил при болки в ставата на ръката?

Как да си направим компрес с джинджифил при болки в ставата на ръката?

Една от причините за поява на болки в ставата на ръката може да е бурситът. Той представлява заболяване, което се появява при системно натоварване на една и съща става. За да се облекчи болката, е добре да се прилагат различни компреси и билкови гелове.

При болки в става на ръката можете да туширате неприятното усещане с компрес от джинджифил. Настържете 2 с.л. пресен корен от него и го залейте с 300 мл вряща вода. Изчакайте 20 минути и прецедете. Напоете получената смес с носна кърпа и увийте проблемната става. Изчакайте 10-15 минути и отстранете компреса. Ако забележите подобрение, налагайте мястото така по 3 пъти дневно.

Ефективен може да бъде и компрес от зелеви листа и джинджифил. Изберете едно или повече зелеви листа от вътрешността на зелката. Намачкайте ги леко, като се стараете да не нарушавате тяхната цялост.

Вземете 1 ч.л. от настърган джинджифил и поставете в листото. Полученото наложете върху болната става. Отгоре увийте с бинт, като се стараете да не стягате много. Сменяйте компреса през 2 часа. До няколко дни трябва да настъпи подобрение.

Ако дори и след прилагането посочените методи, не настъпи подобрение, се консултирайте с лекар. Понякога случаите са много сериозни и се налага приемане на медикаменти или дори оперативно лечение.

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати