Помагат ли мокри чаршафи при висока температура?

Помагат ли мокри чаршафи при висока температура?

Прилагането на мокри чаршафи като средство за понижаването на високата температура е изключително известен метод от народната медицина, смятащ се за успешен.

За да го приложите, е достатъчно да напоите чаршафа с хладка вода, в която сте разтворили и 3-4 супени лъжици оцет. След това болният трябва да се увие с напоения плат и да се завие допълнително с одеяло. Щом чаршафът започне да се затопля, е време да се отстрани.

В народната медицина се препоръчва при този метод да се прилага ледена вода. Съвременните медици обаче са на мнение, че най-подходяща за тялото е такава, която има стайна температура.

Увиването с мокри чаршафи може да се прилага при възрастни в домашни условия. Ако желаете да смъкнете температурата на малко дете, не прибягвайте до метода, преди да сте се консултирали с педиатър. Тази практика може да се окаже стресираща за малчугана, така че задължително трябва да я обсъдите с лекар.

Що се отнася до възрастните пациенти, също трябва да имате предвид някои факти. Ако до 2-3 температурата на пациента не падне под 38.5 градуса, трябва да се потърси съвет от специалист. Същото се налага и ако високата температура е придружена от кихане, задух, бълнуване, отпадналост, главоболие, парене при уриниране, отделяне на секрети.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати