Как се прави компрес на ухото?

Как се прави компрес на ухото?

В повече случаи болките в ухото се дължат на някакво възпаление. То обаче може да бъде повлияно с помощта на различни компреси. Ето и някои от тях:

Пригответе си чиста кърпа, която предварително сте напоили с топла вода. Легнете настрани и поставете кърпата върху проблемното ухо. Топлината ще облекчи болезненото усещане и ще стимулира кръвоснабдяването.

Друг вариант е да напълните бутилка с гореща вода и да я затворите с капачка. Увийте бутилката с кърпа и поставете под болното ухо за десетина минути.

Компрес можете да приготвите и от ракия. Направете разтвор от алкохол и гореща вода в съотношение 1:1. Напоете с него по-дебела марля и я отцедете. Намажете пространството около ухото с вазелин, след което увийте около ушната раковина. Завийте главата с кърпа и полегнете за около час.

Ако нямате водка, можете да приготвите и аналогичен компрес, като използвате камфоров спирт. Подходете както и при горния компрес.

При възпаление на ухото можете да опитате да облекчите болката с лековете от народната медицина, но все пак не забравяйте да посетите и лекар. Консултацията със специалист е наложителна най-вече, когато болката продължава дори и след 2-3 дни домашно лечение.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати