ezine.bg»Съвети»Как да разпознаем естествена от изкуствена кожа?

Как да разпознаем естествена от изкуствена кожа?

Как да разпознаем естествена от изкуствена кожа?

Когато избирате кожено изделие и искате да сте сигурни във вида на материала, трябва да се научите да различавате изкуствената от естествената кожа.Ще ви дадем няколко насоки как да го направите. По този начин няма да давате парите си за некачествени артикули.

Как да различим изкуствената от естествената кожа?

Проверете повърхността

Разгледайте повърхността на кожата, проверете дали има малки зърна и пори. Търсете несъвършенства - това е сигурен признак за естествена кожа. За разлика от изкуствената кожа, истинската е изработена от живи животни, което гарантира уникалността на всяко парче. Естествената кожа може да има драскотини, гънки и бръчки, което е добър знак.

Долна страна

Ако имате възможност да погледнете обратната страна на кожата, обърнете внимание на следните неща: вътрешната страна на естествената кожа трябва да е грапава и да прилича на велур. Долната страна на изкуствената кожа е текстилна основа.

Мирис на кожа

Потърсете естествени миризми на кожата, напомнящи на животни. Ако не можете да решите какво точно трябва да усетите, отидете в магазин, който продава само естествена кожа. Силната миризма на химикали гарантира, че продуктът е изработен от изкуствена кожа.

Воден тест

Излейте малко вода върху кожата. Естествената кожа абсорбира капките вода за няколко секунди, докато при изкуствената кожа водата просто ще остане на повърхността.

Цена

Трябва да разберете, че продуктите от естествена кожа рядко се намират на ниска цена. По правило продуктите от естествена кожа винаги имат по-висока цена от изкуствената, но в зависимост от вида на животното и начина на обработка цените варират в различен диапазон.

Тегло

Естествените кожи обикновено са значително по-тежки от изкуствените кожи. Агнешката кожа е по-лека от телешката, но изкуствената кожа е още по-лека. В някои случаи дори може да бъде по-лека от нещо, изработено от плат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати