ezine.bg»Съвети»Как да застанем за снимка?

Как да застанем за снимка?

Как да застанем за снимка?

Снимките в Интернет се превръщат във все по-популярна тенденция. Тази тенденция градира с появата на социалните мрежи и възможностите за обработка на изображения или споделяне на мнение или реакция под тях.

Интернет снимките са вид вирусна комуникация, която подтиква все повече потребители да споделят свой скъп спомен, локация, пътуване, повод и т.н. Снимките могат да бъдат два вида – селфита или такива, които са заснети от друг човек.

Селфи е популярно название на вид изображение, при което човекът сам заснема себе си с вътрешната камера на телефона. Другият вид е снимка, при която друг човек заснема човека в близък, среден или далечен план.

Макар че мнозина смятат, че снимките зависят предимно от вида на снимащото устройство, то истината е, че има и друг фактор, оказващ влиянието – стойката и позата за снимка. Ето няколко трика как да заставате правилно на снимки:

Изражение на лицето

По време на снимки, независимо какъв тип са те, то е важно да се съобразите със своите лицеви черти. Ако имате закръглено лице, то трябва да гледате встрани на камерата и да изместите леко лицето си настрани. Ако имате тънки устни, то на снимката можете да позирате с леко отворена уста.

Правилното място

Голяма част от успеха на снимката зависи предимно от правилното място за позициониране. То трябва да бъде с повече светлина и да няма остри сенки или контрастиращи тъмни зони.

Увереност

Един от най-важните аспекти при позата за снимка е това, да се чувствате спокойно. Важно е да се отпуснете максимално и да сте уверени в това, което правите. Ако сте притеснени, ядосани или разтревожени, то това ще се отрази на крайния кадър и съответно няма да получите желаната снимка.

Позиция

Ако сте седнали, то е важно да седите изправени и да се допрете до гърба на стола. По този начин торсът ви ще изглежда по-издължен и силуетът ви ще бъде максимално добре изразен в кадъра.

Ако сте прави, то отново торсът трябва да е изправен, а краката да бъдат доближени, не прекалено разкрачени. Ръцете е важно да бъдат поставени някъде, а не да висят в пространството. Можете да ги сложите на кръста, талията или на крака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати