ezine.bg»Съвети»Какво е масло от сквалан? Pолзи за кожата, косата и ноктите

Какво е масло от сквалан? Pолзи за кожата, косата и ноктите

Какво е масло от сквалан? Pолзи за кожата, косата и ноктите

Благодарение на революцията на естествената красота, включването на натурални масла и серуми в нашия режим за красота става все по-разпространена тенденция. Преди съществуваше вярване, че маслото всъщност е виновникът за нашите кожни проблеми, причинявайки запушвания и възпаления, наред с други кожни неволи. Но сега в света на красотата се въвеждат мощни масла и серумни съставки с доказани свойства против стареене, заздравяване, запазване и овлажняване.

По-специално има една съставка, която получава особено внимание, а именно - маслото от сквалан. Маслото от сквалан се използва в традиционната медицина от десетилетия и напоследък вниманието беше насочено към него, заради неговите лечебни способности. Така се стига до основата на изследването, отговаряйки на често задаваните ви въпроси относно това променящо правилата масло и сега се говори за ползите от него по отношение на вашата кожа, коса и нокти.

Какво е масло от сквалан?

Сквалановото масло е наситен преходен продукт на скваленовото масло, полиненаситен въглеводород. Човешкото тяло произвежда сквален естествено, поради което неговото производно, скваланът, е толкова отличен овлажнител за косата, кожата и ноктите, тъй като телата ни са наясно какво да правят с него.

Подобно на други разкрасяващи компоненти, естествено произведени от тялото, с напредването на възрастта натуралното производство на сквален в тялото ни започва да намалява. Ето защо науката сега насърчава използването на масло от сквалан като мощен овлажнител против стареене. Сред многобройните му предимства, той се използва за борба с рака, невероятен антиоксидант, детоксикира, хидратира и притежава омекотяващи действия.

Когато купувате това специално масло или продукт, който съдържа тази съставка, важно е да сте сигурни, че купувате скваланово масло, което е създадено от хидрогенирано скваленово масло. Ако скваленовото масло не е хидрогенирано, то ще се окисли, след като бъде въведено във въздуха и ще стане гранясало, елиминирайки своите ползи за кожата.

Откъде идва скваланът?

Традиционно добито от черния дроб на дълбоководни акули в Южния Пасифик, маслото от сквалан отдавна се използва в традиционната медицина и е известно като „лекарство за всичко“ в азиатските култури. Използван е като лек за много различни заболявания, от запек до сериозни заболявания като рак. Благодарение на професионалистите по грижа за кожата днес, скваланът вече се добива от много растителни източници, включително маслини, оризови трици и захарна тръстика - осигурявайки екологично чиста и без жестокост опция.

Какви са някои от предимствата на маслото от сквалан?

Кожа

Когато маслото от сквалан се нанесе върху кожата, то имитира естествения ви себум, подобрявайки еластичността чрез увеличаване на задържането на влага и хранителни вещества. Маслото от сквалан е идеално за всички типове кожа, включително мазна. Тъй като не е комедогенен и няма мазни остатъци, той няма да запуши порите ви и също така е показал, че е толкова мощен, колкото ретинол, когато става въпрос за борба със свободните радикали и за възстановяване на щетите, причинени от слънцето.

Наред с известните си овлажняващи предимства, маслото от сквалан помага в борбата с бактериите по кожата ви, което означава, че ако страдате от акне, скваланът може да помогне за облекчаване на симптомите и премахване на тези петна. За разлика от много други масла, скваланът мигновено се просмуква в кожата, избягвайки плъзгащия се локален слой, който оставят повечето други масла. Работи чудесно самостоятелно или като база на вашата основа.

Коса

Точно както когато скваланът се прилага върху кожата, когато се използва върху косата ви, той имитира естествения себум на косата ви. Ако живеете в район с екстремни метеорологични условия, прилагането на сквалан е особено полезно за предотвратяване на щетите от времето, като поддържа влагата и поддържа естествената мекота на косата. Ползите обаче се отнасят за всеки, който иска да запечата нацепените краища и да добави повече влага към кичурите си.

Ноктите

Скваланът наистина е продукт, предлагащ "всичко в едно" и прави цели чудеса, ако имате сухи кожички. Тъй като той попива бързо и ефикасно, използването му вместо други масла за кожички ще осигури изобилие от влага без хлъзгавото мазно усещане, което остава по върховете на пръстите ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати