Какви са първите симптоми при проблеми със зрението?

Какви са първите симптоми при проблеми със зрението?

Болестите и възпаленията на очите са изключително коварни, те могат да доведат до тежки и необратими увреждания, затова е изключително важно да обърнем внимание на състоянието им още при първите симптоми на проблеми със зрението.

Обикновено пръвите признаци ,че не що не е наред със зрението ни са почти незабележими. Усещането за умора, както и нежеланието да дочетем любимата книга не ни подсещат веднага, че нещо не е наред със зрението ни.

Със задълбочаването на проблема се увеличават и сиптомите на проблеми със зрението. Постепенно намаляваме времето, прекарано пред телевизора.

Но едни от най-показателните симптоми за проблеми със зрението са чести главоболия, размазано зрение и напрежение в областта на очите. При далекогледство може да се наблюдава умора, световъртеж, затъмнен образ и сълзене на очите.

Ако усещате парене в очите, зачервяване или се събудите със слепнали клепачи, то трябва незабавно да потърсите лекарска помощ, защото най-вероятно страдате от конюнктивит, който е силно заразен.

Едно от най-опасните очни заболявания – глаукомата (повишено вътрешно-очно налягане), е изключително коварно заболяване, защото няма никакви характерни симптоми, които да алармират за него.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати