Как да премахнем черни точки с лентички?

Как да премахнем черни точки с лентички?
Снимка: ezine.bg

Едно от ефикасните средства в борбата с досадните и неприятни черни точки по носа са почистващите лентички. Те могат да бъдат намерени в аптеките и козметичните магазини, а ползването им е много лесно.

Преди да приложите лентичките, измийте лицето си по подходящия за вас начин. Оставете носа си мокър, но избършете ръцете си. Отворете пакетчета с лентичката и внимателно отлепете лепенката от фолиото. След това залепете лентичката върху носа си, като целта е лепкавата ѝ част да се залепи за мокрия ви нос.

Щом залепите лепенката, загладете леко с пръсти от средата на носа към периферията, за да избутате въздуха и да осигурите перфектно прилепване. Когато сте напълно сигурни, че лепенката е добре залепена, седнете някъде и изчакайте 10-15 минути, докато материалът изсъхне върху носа ви.

Когато лепенката е готова за премахване, тя става твърда. Измийте ръцете си и ги подсушете. Бавно започнете да отделяте лентичката от носа си, като захванете първо ъгълчетата.

След отлепянето ще забележите, че по дълбоко почистващата лентичка са останали черни точици и всякакви замърсявания. Кожата може да е леко зачервена, но това ще отмине до няколко минути. Когато приключите с процедурата, дайте време на кожата да си отдъхне. Не бързайте да поставяте грим поне няколко часа.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати