ezine.bg»Съвети»Защо едната ми гърда е по-голяма от другата?

Защо едната ми гърда е по-голяма от другата?

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
1971017
Защо едната ми гърда е по-голяма от другата?

Когато едната гърда на жена е по голяма от другата, говорим за асиметрия на гърдите. Причините за такава диспропорция на гърдите при жените са доста просто обяснени от гледна точка на науката.

Започвайки от пубертета и до 21-годишна възраст, млечните жлези на жената растат и се променят, понякога се случва една гърда да се различава по размер от втората. В медицината такава асиметрия не се счита за патология, а напротив, се признава за нормален естествен процес.

Асиметрията на гърдите най-често е вродена, като няма ясни причини и причинители на подобно явление. Обикновено асиметрията е ясно изразена по време на пубертета на момичето, но до 20-годишна възраст може да не забележите визуално голяма разлика. В случай, че до 20-21-годишна възраст асиметрията на гърдите на момичето е останала и не е изчезнала, тогава тя може да се счита за вродена и ситуацията трудно може да бъде коригирана. Освен това, след раждането на дете, ситуацията с млечните жлези може значително да се влоши.

Съществува и придобита асиметрия на гърдите, следните фактори водят до такава деформация:

- бременност, в резултат на няколко причини възниква асиметрия на млечните жлези;

- наранявания от механичен характер, които могат да бъдат получени от момиче дори в ранна детска възраст по време на падане или удар;

- тумори, растежът на злокачествени тъкани води до увеличаване на една от млечните жлези.

Ако се съмнявате в злокачествено заболяване на гърдата, възможно най-скоро се свържете с лекар и направете необходимите изследвания. Тези заболявания изискват незабавна медицинска намеса, което гарантира добри резултати от лечението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати