Ezine.bg»Съвети»Как да разбера, че имам контракции?

Как да разбера, че имам контракции?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Копирайтър
3364
Как да разбера, че имам контракции?

Контракциите са често срещан симптом на раждането, сигнализиращ, че тялото ви се подготвя за раждане. Разбирането на признаците на контракции може да ви помогне да разберете кога е време да отидете в болницата или родилния център.

Ето няколко начина да разберете дали имате контракции:

Редовност: Контракциите обикновено се появяват на редовни интервали, обикновено на всеки 10 до 20 минути в началото на раждането. С напредването на раждането те могат да станат по-близо една до друга и по-интензивни.

Продължителност: Контракциите обикновено продължават от 30 до 70 секунди, въпреки че могат да бъдат по-кратки или по-дълги.

Интензивност: Контракциите могат да варират от лек дискомфорт до силен, силен натиск. С напредването на раждането те обикновено стават по-силни и по-интензивни.

Местоположение: Контракциите обикновено се усещат в долната част на корема и гърба, въпреки че някои жени може да ги усетят по различен начин.

Време: Контракциите са знак, че матката ви се стяга и отпуска. Времето на вашите контракции може да ви даде представа колко сте напреднали в раждането.

Ритъм: Контракциите имат специфичен ритъм, започват и завършват внезапно. Може да се чувстват като вълна, която се натрупва и след това се освобождава.

Промяна в активността: Контракциите може да станат по-силни или по-чести, когато промените позицията си или се занимавате с физическа активност. Те могат също така да спрат или да се успокоят, когато почивате или променяте позицията си.

Ако имате контракции, добра идея е да се свържете с вашия гинеколог.

Вижте също: Как да се справим с контракциите

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати