ezine.bg»Съвети»Червени пъпки по лицето - как да си помогнем сами?

Червени пъпки по лицето - как да си помогнем сами?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Копирайтър
33618
Червени пъпки по лицето - как да си помогнем сами?

Червените пъпки по лицето могат да бъдат причинени от различни фактори, като хормонален дисбаланс, бактериални инфекции или запушени пори. Ето някои общи съвети, които могат да помогнат:

Практикувайте добра хигиена: Уверете се, че миете лицето си два пъти на ден с нежен почистващ препарат и топла вода. Избягвайте да търкате прекалено силно или да използвате гореща вода, тъй като това може да раздразни кожата и да влоши пъпките.

Използвайте некомедогенни продукти за грижа за кожата: Потърсете продукти за грижа за кожата, които са етикетирани като „некомедогенни“, което означава, че е по-малко вероятно да запушат порите ви.

Избягвайте да докосвате лицето си: Докосването на лицето ви може да разпространи бактерии, което може да влоши пъпките ви. Опитайте се да избягвате да докосвате лицето си и използвайте чиста кърпа, за да подсушите лицето си.

Използвайте локални лечения: Има много локални лечения без рецепта, които могат да помогнат за намаляване на появата на пъпки, като бензоил пероксид или салицилова киселина. Тези лечения могат да помогнат за убиване на бактерии и намаляване на възпалението.

Помислете за посещение при дерматолог: Ако вашите червени пъпки са тежки или упорити, може да помислите за посещение при дерматолог. Той може да препоръча локално лечение с рецепта или перорални лекарства, които могат да помогнат за изчистване на кожата ви.

Не забравяйте, че кожата на всеки е различна, така че това, което работи за един човек, може да не работи за друг. Може да са необходими опити и грешки, за да се намери правилното лечение за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати