Как да подтиснем сърбежа при екзема?

Как да подтиснем сърбежа при екзема?

Сърбежът е едно от основните оплаквания, с които протичат повечето екземи. Понякога той е толкова силен, че пациентите се виждат в чудо. Въпреки това съществуват начини той да бъде преборен и те не са никак сложни.

Победете сърбежа с помощта на студен компрес. Напоете носна кърпа със студена вода. Сложете я върху екземата и оставете, докато се стопли. Вариант е също така, вместо вода да използвате отвара от билки, за които по принцип се знае, че облекчават сърбежа. Запарете 1 с.л. невен с 200 мл вряща вода.

Прецедете получената течност и щом се поохлади, я приберете в хладилник за 1 час. Извадете и намокрете с нея носна кърпа. Сложете получилия се компрес върху проблемната кожа. Ако нямате невен, ползвайте лавандула, лайка, смрадлика.

Опитайте да облекчите раздразнението като използвате силата на леда. Вземете няколко бучки и ги поставете в кесия. Наложете за 4-5 минути екземата. Ако нямате готов лед, измъкнете от фризера пакетче със замръзнала храна, поставете я отново в плик и я използвайте по същия начин.

Следвайте и някои общи съвети. Изключете силните сапуни и козметиката. Използвайте средства, подходящи за бебета. Носете памучни и свободни дрехи, позволяващи на тялото ви да диша. Подрежете ноктите си, за да не разчешете екземи, докато спите, или през останалото време. Когато си вземате душ или вана, избягвайте да мокрите екземите продължително.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати