Ezine.bg»Съвети»През колко време трябва да се подменя гел лакът?

През колко време трябва да се подменя гел лакът?

През колко време трябва да се подменя гел лакът?

Гел лакът е иновативен метод за постигане на перфектен маникюр, който да бъде с висока издръжливост. На вид гел лака прилича на обикновен лак за нокти, но гелът е тайната съставка, придаваща дълготраен блясък и здравина на маникюра.

За да постигате красиви и здрави нокти, е необходимо регулярно да поддържате своя маникюр при професионалист или в домашни условия. Здравината на ноктите, както и визията на маникюра зависят пряко от времето за поддръжка.

Професионално нанесеният гел лак може да издържи за период от над месец. За тази цел са важни фактори като качество на продукта, начин на нанасяне, време на изпичане и състояние на нокътната плоча. Въпреки това, има определен времеви период, през който е належащо да подменяте своя гел.

Ето през колко време е препоръчително да подменяте гел лака:

Времето, през което трябва да се подменя гел лакът, зависи от множество фактори, включително качеството на гел лака, вашите активности и начина, по който го поддържате.

Обикновено маникюрът може да издържи на ноктите от 2 до 3 седмици преди да се налага подмяна на гел лака. Важно е да отбележите, че израсналата част на ноктите и смяната на цвета или износването на лака са чести причини за извършване на поддръжка на гела.

Качественият гел лак може да издържи повече от 3 седмици, но подмяната е необходима, за да се гарантира по-интензивен блясък и здравина на нокътя.

Носенето на един и същи гел в продължение на повече от 3 седмици създава риск от счупване на нокътя или повреда на нокътната плоча. За да се предотвратят подобни рискове и да се запази дължината на ноктите, е препоръчително подмяната на гел лака на всеки 2 или 3 седмици.

Вижте също:

- Как да свалим гел лак;

- Плюсове и минуси на гел лака;

- Трикове за запазване на гел лака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати