Как се прави масаж на лицето?

Как се прави масаж на лицето?
Снимка: ezine.bg

Масажът на лицето е метод, чрез който можете да си осигурите красив и здрав външен вид, при това в домашни условия. Той е полезен, тъй като подобрява кръвообръщението, спомага за поддържането на мека кожа и участва в борбата с издайническите фини линии, които дамите така ненавиждат.

Преди да пристъпите към разтриването на лицевата област, трябва добре да измиете ръцете си с антибактериален сапун. След това почистете усърдно и лицето си с вода и козметиката, която ползвате по принцип. Накрая подсушете с чиста кърпа.

Освежаващият и подмладяващ масаж може да се извършва с различни средства, като единственото, за което трябва да сте напълно сигурни, че използваните от вас продукти, са подходящи за вашия тип кожа. При суха и нормална кожа може да се използва бадемово масло, а при мазна-розово масло.

Вземете по няколко капки от маслото /обикновено дозата е указана на опаковката на продукта/, след което с леки движения ги разнесете по кожата. Започнете да масажираме бузите, като описвате въображаеми кръгове с възглавничките на пръстите на ръцете.

След това плавно започнете да засягате и зоната около очите. Важно е да не оказвате силен натиск там, защото кожата е изключително деликатна. Продължете с масажните движения, докато обиколите цялото си лице. После по желание можете да преминете към шията и деколтето.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати