Как да се предпазим от прилошаване при пътуване?

Как да се предпазим от прилошаване при пътуване?

Прилошаването при пътуване е често срещано състояние, което може сериозно да вгорчи пътуването на всеки турист. За щастие обаче, не е нужно да се отказвате от екскурзиите до далечни дестинации, защото състоянието може да бъде овладяно с някои предварителни мерки.

Ако ви предстои пътуване със самолет, помолете за място, разположено близо до крилото. Смята се, че по този начин дискомфортът може да бъде избегнат.

В случай че ще пътувате по море, направете така, че да ви настанят в средата на кораба. Твърди се, че там хора, които изпитват неразположение по време на път, биха се чувствали най-комфортно. Ако смятате да ползвате влак, помолете да седнете по посока на движението.

Ако смятате да пътувате с кола, помолете да седнете до шофьора или самите вие да шофирате. Това ще ви спаси от прилошаване.

Вземете мерки и малко преди самото пътуване. Изпийте час преди него витамин В6. Казват, че неговият прием предпазва от повръщане по време на път. Същото се отнася и за магнезия, който също можете да приемете под формата на хранителна добавка.

Докато приготвяте куфарите си, вземете в ръчния си багаж и кърпичка с любимото си ухание. Понякога помирисването на ухание действа отпускащо. Осигурете си и ветрило, с което да се разведрите, в случай че въздуха е задушен.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати