Как да премахнем черните точки с домашни продукти?

Как да премахнем черните точки с домашни продукти?

Черните точки по лицето са често срещан проблем, който може да влуди всяка жена. Но за щастие има редица начини как да премахнем черните точки и то с помощта на продукти от кухнята.

Вземете един лимон, измийте го и го разполовете. Разнесете върху воднистата му част една чаена лъжичка мед и изчакайте 3-4 минути. След това обтрийте с лимона почистеното от всякакъв грим лице. Наблегнете на зоните, в които забелязвате черни точици. Оставете двете съставки да подействат петнадесет минути и ги отмийте.

Вариант също така е да използвате домат и мед. Вземете малко парче домат и го пюрирайте. Добавете една супена лъжица мед и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. С помощта на чиста четка за грим разнесете върху лицето си. Оставете своеобразната маска да подейства 10-15 минути и измийте.

При кожни несъвършенства могат да се използват и картофи. Настържете един суров картоф и получената кашичка поставете върху проблемната зона на лицето. След 10-15 минути премахнете продукта и изплакнете кожата.

Когато нанасяте продуктите, внимавайте да не попаднат в очите ви. Ако това се случи, изплакнете веднага със студена вода. Наблюдавайте и как действат маските върху кожата ви и ако усетите раздразнение, премахнете сместа и измийте лицето добре. Не използвайте продуктите, ако кожата е разранена.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати