Превантивни мерки срещу нощно напикаване при децата

Превантивни мерки срещу нощно напикаване при децата
Снимка: ezine.bg

Вземането на някои превантивни мерки, може да намали пораженията, ако детето ви се изпуска неволно нощем или дори да попречи това да се случи.

Най-важното нещо, за което трябва да се погрижите, е детето ви да се чувства спокойно и сигурно. Много често децата се изпускат на сън, когато са стресирани. Ето защо родителите трябва да общуват спокойно помежду си в присъствието на детето.

Ако забележите, че детето ви се вълнува много от определени детски филми, направете така че да отвлечете вниманието му от тях и го насочете към по-спокойни предавания. Буйните и силни игри също не са за предпочитане, и то особено преди лягане. Според специалистите след преживяване на такива емоции, шансът от напикаване е значително по-голям.

Внимавайте и с поглъщането на течности. Старайте се детето ви да приема достатъчно течности през деня, а с наближаването на времето за лягане, можете леко да понамалите тяхното количество. Избягвайте да давате на детето си кола или горещ шоколад, тъй като те съдържат кофеин, който има диуретичен ефект и съответно засилва отделянето на урина.

Приучете малчугана си да минава през тоалетната непосредствено преди да се мушне под завивките. Така ще сте сте сигурни, че си ляга с изпразнен пикочен мехур.

Погрижете се детето ви винаги да е добре облечено. През студените месеци, му поставяйте и шапка. Ако забележите, че е със студени крачета вечерно време, му обувайте топли и свободни чорапки, с които да спи.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати