Как да си приготвим обезмирисяваща вана за крака?

Как да си приготвим обезмирисяваща вана за крака?

Ако след дългия работен ден уханието, което се носи от краката ви, не е никак приятно, не бързайте да се отчайвате. Опитайте да се справите с него посредством обезмирисяващи вани, които можете да си приготвите и сами у дома.

Набавете си черен чай и залейте две торбички от него с 200 мл гореща вода. Когато се получи отвара, отстранете филтърчетата и налейте течността в леген. Добавете още 1.5-2 л хладка или топла вода. Потопете краката си и останете така двадесетина минути. Благодарения на състава си черният чай се бори не само с лошото ухание на краката, но и с честото изпотяване.

Опитайте да си приготвите вана и с масло от чаено дърво. Напълнете леген с 2 л топла вода и капнете вътре 4-5 капки от него. Разбъркайте сместа и потопете крака. Отпуснете си останете така 15-20 минути.

Можете да се сбогувате с лошата миризма на краката, като ги потопите в разтвор с оцет. Напълнете леген с 2 литра вода и добавете 150 мл ябълков оцет. Разбъркайте и потопете краката в получената смес за 10-15 минути. След това ги изплакнете със студена вода и ги подсушете добре.

Когато прилагате ваните за крака, наблюдавайте как реагира кожата на краката. Ако усетите болка, веднага измийте краката си с чиста вода и не повтаряйте процедурата. Не прибягвайте до метода, ако целостта на кожата е нарушена.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати