Кои инхалации помагат при остър ларингит?

Кои инхалации помагат при остър ларингит?
Снимка: ezine.bg

Лечението на остър ларингит обикновено включва щадене на гласа, отказ от тютюнопушене, избягване на задимени помещения, прием на някои медикаменти, предписани от лекар, както и други по-специфични мерки. За да се справите със състоянието по-бързо обаче, можете да си послужите и с инхалации.

Ако ларингитът ви е сварил неподготвени, за целта можете да използвате и само чиста гореща вода, която е била кипната наскоро. Тя се се налива в здрав съд, който от своя страна се поставя върху надеждна плоскост. Наметнете главата си с кърпа, наведете се леко над съда и започнете да вдишате и издишате дълбоко. Това ще възстанови тонуса в цялата дихателна система. Провеждайте инхалациите около 4-5 минути по 3-4 пъти дневно.

В случай че разполагате с билки като лайка, липа или невен, можете да запарите една супена лъжица от тях с 400 мл гореща вода и пак да проведете инхалация. Докато провеждате сеанса, се фокусирайте изцяло в начинанието си и не се разсейвайте. По време на инхалацията не говорете. Останете в покой и половин час след нея.

За да се справите по-лесно с ларингита, можете да си направите и компрес с лечебни масла. Напоете носна кърпа с гореща вода и капнете в нея 3-4 капки масло от лавандула, чаено дърво или невен. Поставете компреса на гърлото и го оставете, докато се охлади.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати