Кои храни причиняват лош дъх?

Кои храни причиняват лош дъх?

Лошият дъх е състояние, което може да бъде причинено от обезводняване, проблеми в устната кухина, както и други сериозни заболявания. Понякога обаче той може да се появи след употреба на определени храни.

След най-честите причини за неприятното ухание може да бъде консумацията на чесън и лук. Употребата на синьо сирене, както и някои други млечни продукти /с изключение на киселото мляко/ също може да окаже неблагоприятен ефект върху дъха ви.

До подобни нежелани последствия може да доведе и засилената консумация на пикантни колбаси. Употребата на кафе също се посочва като виновник за проблема. И въздействието на алкохолните напитки не е за подценяване.

Но за щастие в кухнята могат да бъдат открити както храни причиняващи лош дъх, така и такива, които се борят с него. Похапването на 2-3 лъжици кисело мляко след основното хранене може да реши до голяма степен проблема ви.

Вариант също така е да сдъвчете 1-3 стръка пресен копър. Опитайте и с няколко парченца портокал. Този цитрус е източник на киселина, която се грижи за освежаването на устната кухина. Опитайте и с ябълка.

Разбира се, ако тези методи ви се струват несъстоятелни, винаги можете да си послужите с паста и четка за зъби, ментов бонбон, вода за уста или специален спрей за освежаване на дъха.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати