Защо при разширени вени се пукат капиляри?

Защо при разширени вени се пукат капиляри?
Снимка: ezine.bg

Разширените вени са един от бичовете на съвременния живот, защото именно заради удобствата, автомобилите и заседналия начин на живот, който водим, страдаме от разширени вени и трошливи капиляри.

За съжаление на хората, които страдат от разширени вени, обикновено освен неприятните червеникаво-лилави паяжинки, които те образуват, обикновените са придружени и с трошливост на капилярите или казано по друг начин - капилярите лесно се пукат.

Всъщност трошливите капиляри са едни от първите признаци на проблеми с вените. Счита се, че при близо ⅓ от хората мрежовидните капиляри по краката са първите предвестници на радширените вени.

Причините хората да имат трошливи капиляри са същите, като тези, които водят до образуването на разширени вени - генетична или наследствена предразположеност, хормонални промени вследствие на бременност, менопауза, прием на противозачатъчни медикаменти, излагане на твърди ниски или твърде високи температури.

Списъкът с причини лесно може да се допълни с недостиг на витамин C, прекарване на остри инфекциозни заболявания, предозиране или свръхчувствителност към някои медикаменти.

Важно е да се отбележи, че всъщност при разширени вени се пукат капиляри, защото това са двете лица на едно и също състояние, което се изразява най-общо казано в слабост на стените на съдовете.

Лечението и на двете заболявания - разширени вени и трошливи капиляри, е аналогично и се състои в прилагането на различни кремове, приемане на средства за укрепване на стените на всички капиляри в човешкото тяло, лазерна терапия, склеротерапия и др.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати