ezine.bg»Съвети»Как се изчистват белите дробове?

Как се изчистват белите дробове?

Как се изчистват белите дробове?

Няма да се уморим да повтаряме, че тютюнопушенето е изключително вредно и е сред водещите причини за рак на белия дроб. В тютюневия дим се съдържат повече от 4000 токсични вещества, като сред най-опасните се нарежда катранът.

Белият дроб е натоварен с една от най-важните функции да организма, затова е от голямо значение неговото добро здраве. Ето защо пречистването на дробовете, освобождавайки ги от токсините, не само намалява риска от инфекции и рак, но увеличава капацитета им и подобрява общото състояние на дихателната система.

Не само за пушачите е важно да пречистват дробовете си от натрупаните токсини, това се препоръчва и на пасивните пушачи, както и на хората, които живеят в райони със силно замърсяване на въздуха.

Прочистването на дробовете може да се постигне чрез четири прости стъпки, като най-важното е да бъдете последователни и упорити в усилията си.

На първо място са всекидневните упражнения по детоксикиращо дишане, които трябва да се изпълняват рано всяка сутрин. Важно е да се усвои правилната техника за детоксикиращо дишане, а не просто да се диша дълбоко няколко минути.

Втората стъпка при прочистваните на белите дробове са редовните инхалации с етерични масла, които трябва да се правят поне 2-4 пъти седмично. Препоръчват се инхалации с евкалипт, мента, розмарин или мащерка,1 като не е нужно да си купувате специално устройство за целта. Достатъчно е да капнете няколко капки натурално етерично масло във вряла вода и да вдишате изпаренията.

Третата стъпка при прочистването на белите дробове и доброто здраве е да промените начина си на хранене. Изключете или поне намалете драстично консумацията на млечни продукти, защото те имат свойството да увеличават производството на слуз. За сметка на това увеличете консумацията на люти чушки, вода и лук.

На четвърто място, но не и по важност е приемът на билки, които способстват за общото пречистване и детоксикиране на организма. Такива са поточарка, джинджифил, лопен и подбел. Те успокояват дишането, извеждат слузта от белите дробове и токсините от организма и също така укрепват имунитета.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати