Как се прави компрес при подагра?

Как се прави компрес при подагра?
Снимка: ezine.bg

При подагра обикновено се наблюдава болка в палеца на краката, като едновременно с това може да са налице и признаци като оток, зачервяване, локално покачване на температурата и други.

В много от случаите болката е толкова силна, че пациентите отчаяно търсят някакво решение. Тогава първа помощ оказва успокояващият компрес. Когато усетите, че ви безпокои пронизваща болка, се постарайте да вдигнете ставата нависоко.

Напълнете торбичка с лед и я увийте с кърпа. Допрете компреса до болното място, за да намалите подуването и зачервяването. Оставете така поне петнадесет минути. Ако усетите, че има ефект, повтаряйте процедурата поне по още 1-2 пъти на ден.

Успокояващ ефект може да окаже и компресът с охладена листа от запарка с коприва. Залейте 1 с.л. от билката с 250 мл гореща вода. Изчакайте, докато течността се охлади, прецедете и напоете платняна кърпа. След това поставете на болното място за 15-20 минути.

Някои народни лечители препоръчват при пристъп на подагра да се прави компрес с мед. За да го приготвите, намажете парче плат с мед. След това наложете върху болезненото място.

Когато прилагате компреси, за да облекчите пристъпите на подагра, наблюдавайте как реагира тялото ви. Ако забележите, че болката не утихва, а се увеличава, отстранете компреса. Направете същото и ако усетите кожно раздразнение.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати