Как се правят кичури?

Как се правят кичури?

Освежаването на коса на косата с кичури добавя към основния цвят отблясъци и обем. Добре направените кичури прибавят светлосенки и подчертават структурата на косъма, както и прическата.

Най-лесният начин да се сдобиете с професионално направени кичури, е да се доверите на фризьор или стилист. Но ако не сте склонни да им се доверите, то може да си направите кичури и в домашни условия.

В зависимост от техниката, която използвате, може да направите различни по големина кичури - тънки, почти незабележими или по-широки. По правило фините кичури стоят много естествено, докато по-широките кичури са доста по смели и изразителни и са за дамите с индивидуален стил.

Начините да направа на кичури са няколко. Най-естествена визия се създава с помощта на специална шапка за кичури. Тя се поставя върху суха, добре сресана коса, след което с помощта на специална кука пред перфорираните отвори се измъкват кичури коса. Върху тях се нанася боя според инструкцията, отмива се и шапката внимателно се отстранява.

Може да си направите кичури и с помощта на четка за кичури, която ви позволява да направите перфектно изсветляване точно там, където искате. Първо срешете косата внимателно, след което отделете кичури и с помощта на четката нанесете боя. Завийте кичурите в алуминиево фолио.

Оставете да действа нужното време и изплакнете. При оформянето на кичури в задната част на главата ще ви трябват две огледала или помощ от приятел.

На разположение на дамите, които искат да изглеждат перфектно, има и специален гребен за кичури, който се монтира директно върху бутилката с боя. Нанасянето става директно върху косата, като апликатора трябва да се движи нежно и по права линия за максимален ефект.

След времето за действие на боята косата се изплаква и се третира с балсам, както при останалите техники за направа на кичури.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати