Как да премахна мазол на пръстите?

Как да премахна мазол на пръстите?

Мазолите са само малка част от цената, която заплащаме за онези страшно красиви, но неудобни обувки, които са толкова модерни напоследък. Всъщност, оказва се, че повече жени страдат от мазоли, защото те се образуват вследствие на носенето на неудобни, твърди и най-вече високи обувки.

Една от първите стъпки за премахването на с мазолите на пръстите е да се разбере какво точно представляват те и как се получават.

Мазолите представляват разраствания на роговия слой на кожата, провокирано от постоянно притискане и претриване. Затова и едно от първите неща, които може да направите, е да се погрижите да носите само удобни обувки или такива със специални ортопедични стелки.

Премахването на мазолите от пръстите най-общо казано преминава на два етапа. Първо вроговената кожа трябва да бъде размекната, а след това - отстранена механично.

Чудесно средство за премахване на мазоли от пръстите е кората от лимон. Тя се поставя с меката чест върху мазола, бинтова се и се оставя така в продължение на 1 нощ, като е препоръчително преди това да сте накиснали крака или ръката във вода.

Мазолите могат да бъдат третирани и със содено-сапунена вода. Засегнатите участъци трябва да се киснат всяка вечер в 1 л топла вода, в която има разтворена 1 ч.л. Сол. След това се подсушаван внимателно и след това старателно се изтриват с пемза, за да се отстрани загрубялата повърхност. Остава само да нанесете подхранващ крем за крака.

Може да се опитате да премахнете мазолите от пръстите с помощта на алое вера. За целта срежете растението по дължина, поставете свежата страна върху мазола и покрийте с парче найлон. На следващият ден отстранете мазола механично.

Когато мазолът причинява болезненост, може да се опитате да го третирате с каша от настърган картоф. По този начин ще облекчите не само болката, но и ще размекнете мазола за по-лесното му отстраняване.

Разбира се, няма да пропуснем да отбележим, че днес в аптеките има всякакви мазила, лепенки и кремове за премахване на мазоли, които са много ефикасни. Повечето от тях са на основата на салициловата киселина и ще ви помогнат да се отървете от досадната загрубяла кожа.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати