ezine.bg»Съвети»Какво да правим когато ни се повръща?

Какво да правим когато ни се повръща?

MarianeMariane
Джедай
143276418
Какво да правим когато ни се повръща?

Усещането за гадене или стомашен дискомфорт, когато ни се повръща, може да се опише като характерно повдигане в горната част на стомаха. По сила то може да варира от леко до силно, като обикновено силното желание за повръщане завършва именно с повръщане.

Гаденето или желанието за повръщане може да се дължи на редица причини - като злоупотреба с алкохол, прием на някои видове лекарства, бременност, при пътувания, някои сериозни заболявания, или дори прекалената консумация на алкохол, преяждане или консумация на развалени храни.

Какво да направим, когато ни се повръща обаче? Мерките, които могат да се възприемат, зависят основно от причините за гаденето. Ако желанието за повръщане е предизвикано от пътуване с превозно средство, то може да приемете няколко глътки сладък или подсладен сироп. За предпочитане е да не е газиран или в краен случай да го разгазирате преди прием.

Добра идея е дъвченето на сладка дъвка или смученето на сладък бонбон. Разбира се, ако редовно получавате гадене по време на път, може да се опитате да вземете превантивни мерки под формата на хомеопатични таблетки.

Когато желанието за повръщане е в резултат на бременност, то това обикновено е добра новина, която показва, че всичко с бебето е наред. Но все пак, за да облекчите неприятното желание за повръщане, е добре да хапнете съвсем малко количество суров джинджифил или да пийнете чай от джинджифил.

Едно от най-изненадващите средства за облекчаване на гаденето, когато ни се повръща, е усмивката. Разбира се, тя само ще ви спечели малко време, докато успеете да предприемете някои от другите мерки, описани тук.

Усещането за гадене се притъпява и с 1 сл.л ябълков оцет, смесена с 1 с.л мед и разтворени във вода. Според други най-доброто лечение при гадене е приемът на сок от кисели краставички или зелев сок. Половин или една цяла лъжица, разтворени във вода намаляват киселинността и повишават алкалността в стомаха.

Отлично действат и семената от копър, натрошени и залети с вряла вода. Консумират се на малки глътки, подсладени с мед по желание.Добре известно средство за лечение на гадене и повръщане е анасонът, който се приема под формата на топъл запарен чай.

В случай, че неприятните усещания се засилят или се наблюдават и други симптоми, е препоръчителна незабавната консултация с лекар, защото гаденето и повръщането могат да са симптоми на много сериозни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати