Как да оригнем новороденото?

Как да оригнем новороденото?

По време на храненето всички новородени бебета и кърмачета поемат много допълнително въздух. Този въздух не само пълни коремчетата ненужно, но обикновено е причина за повръщане на част от кърмата, образуване на газове и което е най-лошо - може да причини така омразните бебешки колики.

Затова е важно след всяко кърмене или хранене на бебето с адаптирано мляко в шише да го накараме да се оригне, за да му помогнем да се освободи от излишния въздух в стомахчето.

И тогава пред майките възниква въпросът - как да оригнем новороденото. Има различни начини и методи за това, като в процеса на експериментация ще откриете при вас кое е предложенията ни ще работи в максимална степен.

Оригване на рамо

Седнете с изправен гръб и гушнете новородено така, че да е до гърдите ви. Брадичката му сложете на рамото на ръката, с която го държите. С другата ръка леко потупвайте гръбчето му, като може да потупвате или разтривате леко. Този лесен за изпълнение съвет може да се превърне в истински приятно време за общуване с бебето, особено ако сте в подходящ люлеещ се стол.

Оригване на скут

Този метод първоначално може да ви се стори малко сложен за изпълнение, но се прилага от редица майки с много добър резултат. При него трябва да поставите новороденото в седнало положение на вашия скут с гръбче обърнато към вас.

Поставете едната си ръка на коремчето му, точно под гърдите и натиснете съвсем леко, като същевременно наведете бебето леко напред. Добра идея е да поставите другата си ръка под брадичката - хем да поддържате главата на бебето, хем да подложите лигавник, в случай, че бебето върне част от поетата храна.

Може леко да масажирате гръбчето на новороденото или да го потупвате, докато е в това положение, също дава отличен резултат.

Оригване от легнала позиция

Поставете на скута си малка възглавничка и сложете бебето да легне по корем на нея, така че да е с гръбчето към вас. Придържайте го с едната ръка, докато с другата леко го разтривате по гръбчето, докато не чуете мощно оригване.

Ако въпреки всичките ви усилия, бебето откаже да се оригне по описаните дотук начини, няма смисъл да продължавате да го тормозите и може би е добра идея просто да го оставите да си почине. Има бебета, които просто нямат нужда от оригване и вие лесно ще разберете дали вашето мъниче е от тези късметлии.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати