Как да познаем истинските перли?

Как да познаем истинските перли?

Перлите са винаги подходящи, казва признатата за икона на елегантността и добрия вкус Джаки Кенеди и е напълно права. Перлите имат свойството да преобразяват и най-невзрачните тоалети, придавайки им шик и елегантност, както да даряват блясък и привлекателност на всяка жена, която ги носи.

Перленото колие не само привлича погледите, но се отразява благотворно върху настроението, тонуса и излъчването на дамите. Дамите, които носят перлени колиета, имат блестят с неподправена елегантност, от тях струи положителна енергия и настроение, които лесно се прехвърлят и върху околните.

Но за да усетите всички тези положителни ефекти от носенето на перли, те трябва да са истински. Истинските перли се делят на естествени, които са се образували по естествен начин в мидите, и култивирани (изкуствени) - които се отглеждат в миди в специални ферми.

Фалшивите перли на практика въобще не са перли. Те представляват ядро от твърд материал (седеф, стъкло, пластмаса), което се покрива с многослойна обвивка от емулсия, която му придава крайния вид и блясък на истинските перли. В процеса на производството им въобще не участват миди, те са продукт на човешката ръка.

Има няколко надеждни начина да разпознаете истинските перли от фалшивите. Те са известни на познавачите и мога лесно и бързо да се приложат.

Чрез пипане - Истинските перли винаги са студени, за разлика от фалшивите, които по-лесно се влияят от температурата на околната среда.

Чрез одраскване - Може да проверите дали перлите, които притежавате или ви предлагат да купите, са истински като ги одраскате с остър предмет. При одраскване истинските перли няма да се наранят.

От тях ще се отдели малко перлен прах. Ако обаче перлата е фалшива, покритието ѝ може да се отлюспи и под тънкия горен слой да се открие истинската им вътрешност.

Освен това истинските перли оставят бели следи, когато с тях се драсне върху огледална повърхност или стъкло, докато след фалшивите не остава следа.

Със сигурност може да познаете дали едни перли са фалшиви или на ако ги стиснете със зъби. Истинските перли имат естествена зърнеста структура, докато фалшивите са напълно гладки.

Освен това истинските са по-меки и върху тях ще остане отпечатък от зъбите ви, който може да бъде заличен, като ги потъркате с пръст. Докато имитациите ще останат непокътнати.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати