ezine.bg»Съвети»Как се прави кола маска?

Как се прави кола маска?

MarianaMariana
Джедай
1432764218
Как се прави кола маска?

За съвременните дами е немислимо да не обезкосмяват тялото си. В западните култури е прието да се премахва окосмяването на ръцете, на краката, както и в интимната област. Един от най-популярните методи за премахване на нежеланото окосмяване е кола маската.

Въпреки че процесът по отстраняване на космите и сравнително болезнен, смелите обезкосмени дами гарантират, че след това кожата блести с мекота и излъчване, което далеч задминава посредственото усещане след употребата на депилиращи кремове или бръснене.

В процеса на кола маската космите се премахват от корен, в резултат на което с течение на времето те стават все по-фини и тънки, което облекчава процедурата по премахването им.

Когато се научите правилно да си правите кола маска, ще може да си спестите стотици левове от посещения в козметични салони. Всъщност никак не е трудно да си направите кола маска вкъщи.

Първо трябва да се уверите, че космите са достатъчно дълги, да за може восъкът да ги захване здраво. Препоръчва се да са с дължина поне 2 мм и повече. Работете само с качествен ролон за обезкосмяване и ленти с подходящи ширини. Може да опитате и със студена кола маска, но опитът ни показва, че ролонът е оптимален вариант.

Два дни преди обезкосмяването с кола маска трябва да си направите ексфолация на кожата, за да се отървете от мъртвите клетки и да улесните процедурата.

Непосредствено преди да нанесете кола маската ви препоръчваме нанесете бебешка пудра върху кожата. Така пудрата ще поеме овлажняването и восъкът ще захване директно косъмчетата.

Следвайте инструкциите за работа с кола маската, която нейния производител е предоставил и нанесете от сместа по посока на растежа на косъма. Преди маската да се е охладила поставете отгоре една лента, така че да залепне добре, след което с рязко движение по посока обратна на растежа на косъма издърпайте лентата.

Когато приключите с обезкосмяването е добре да нанесете успокояващ или антисептичен продукт за тяло, който можете да намерите във всяка аптека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати