Как да отхрачим дробовете?

Как да отхрачим дробовете?

Кашлицата е един от естествените начини, по които тялото ни се опитва да се отърве от попадналите него дразнещи частици или слуз, в следствие на инфекция. Ето защо на нея не трябва да се гледа като на някакво заболяване, а като на симптом на възпаление на белия дроб и да се лекува още при появата ѝ.

В началото всяка кашлица бива суха и дразнеща, но няколко дни по-късно дробовете на болния се задръстват със слуз, която трябва да излезе оттам.

Ето защо е добре да се предприемат мерки за отхрачването ѝ. Но как да отхрачим дробовете?

На първо място трябва да приемаме по-голямо количество течности, които да спомогнат на жилавия секрет в дробовете да се втечни, за да може по-лесно да бъде отделен.

Препоръчителен е приемът на много билкови чайове, супи, леко затоплена алкална минерална вода или прясно мляко, в което са сварени смокини или стафиди.

Много ефикасни за отхрачване са билковите чайове от лайка, мащерка, живовляк, анасон и др. За предпочитане е да се консумират с малко мед.

Съществуват и редица илачи от народната медицина, с чиято помощ да се ускори отхрачването на дробовете. Най-ефективни са настойките с лук и мед, или сиропът от черна ряпа.

Важно е да подчертаем, че тези средства само подсилват и допълват ефекта на сиропите за отхрачване, които се продават в аптеките.

Не бива да пропускаме физиотерапията за охрачване и дихателните упражнения за отхрачване, които дейстават чудесно при болни с тежи дихателни инфекции.

Най-ефикасен е методът на вибрационния масаж на гръдния кош, както и на специфичния масаж, които се прилагат задължително под лекарско наблюдение.

Много добри са резултатите при използването на ултразвук за отхрачване. Благодарение на специфичното въздейстие на ултразвука дори и най-гъстите и труднодостъпни секрети се разреждат и с помощта на кашлицата се изхвърлят от бронхите.

Не е за подценяване ролята на инхалациите, които спомагат за разреждане и отхрачване на гъстите секрети. Добавете към сместа за инхалация малко евкалиптови листа и борови пъпки и ще усетите невероятния им ефект.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати