Как да изчистим въшки?

Как да изчистим въшки?

Въшките винаги са предизвиквали смесени емоции. От ужас от страна на майките, до възторг от страна на децата, които знаят, че няма да ходят поне няколко дни на училище.

И ако в миналото борбата с тях е била доста неравна и досадна, днес съществуват редица средства, които да ни помогнат да изчистим бързо и лесно въшките без остатък.

Хващането на въшки може да стане по много различни начини - от баналното допиране на глави при децата при игра или сън, до използването на общи принадлежности, като гребени, възглавници и аксесоари за коса.

Откриването на въшките не е лесна работа, а локализирането на техните яйца - гнидите, е дори още по-трудно. Но след като вече е установено, че вие или децата ги имате, трябва да пристъпим към отстраняването им.

Ако нямате подръка някой от модерните шампоани и лосиони, с които премахването на въшките е лесно като детска игра, може да заложите на някои от изпитаните бабини методи.

Класиката газ, мас и оцет и актуална всяка учебна година. При липса на мас спокойно може да приложите и растително олио. Продуктите се смесва в съотношение 3:2:1 супени лъжици.

Ще трябва да се престои с маската няколко часа. Един от неприятните странични ефекти на тази маска е неприятната миризма, но резултатът от нея е гарантиран.

Друг вариант за премахване на въшки е механичното разчесване на косата след баня със специален гребен. Разресването се прави на мокра коса, а гребенът е с много фини и гъсто разположени зъбци, които без проблем улавят големите въшки.

За съжаление при този метод не се отстраняват гнидите, затова той трябва да се прилага многократно до окончателното изчистване на косата.

Хубавото разресване е задължително след всяко третиране с маска, шампоан или лосион против въшки. Препоръчително е то да става с гъст гребен, специално пригоден за премахване на въшки, каквито се продават в аптеките.

Няколко дни след първоначалното третиране задължително трябва да се направи и втора процедура, за да сте сигурни, че сте отстранили не само въшките, но и техните яйца.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати