Как да оформим бретона си?

Как да оформим бретона си?

Дамите винаги искат да са в крак с последните модни тенденции, затова са готови на всякакви смели експерименти и импровизации. Един от най-лесните начини за промяна на визията, при това без много усилия, е да променят бретона си.

Оформянето на бретона не е непосилна задача дори и за онези, които нямат опит в коафьорството. Добре оформеният бретон е подходящ за всяка една дължина на косата - била тя къса, дълга или със средна дължина.

Едно от най-големите предимства на бретона е, че всъщност той отива еднакво добре на прави, къдрави и чупливи коси.

Преди да пристъпите към оформянето на бретона, трябва да сте наясно какво точно очаквате от него и каква форма ще е най-подходяща за вашето лице.

Лицата с идеална овална форма могат да си позволят да носят всякакъв бретон - прав, на пластове, плътен, филиран, на една страна. Но не е така при кръглите и квадратни лица, които трябва да бъдат много по-внимателни при оформянето му.

Дамите с кръгло или квадратно лице е добре за заложат на асиметричен дълъг бретон, обърнат на една страна или на бретон на пластове.

В зависимост от желания бретон става и неговото оформяне. Бретонът на права линия до веждите се оформя със сешоар и плоска четка, като кичурите трябва да се издухват надолу.

Плътният бретон също трябва да се издухва надолу, като препоръчваме за него да се използва допълнителен шпрей за блясък.

Ако сте заложили на бретон на пластове, който да стои на една страна, трябва да сложите задължително стилизиращ продукт, с чиято помощ да запазите търсения ефект и форма.

В случай, че косата ви е прекалено чуплива и бретонът категорично откаже да стои прав, използвайте преса за коса. Първо я нагрейте, а непосредствено преди употреба я изключете и внимателно оформете бретона.

За да избегнете прилепването на бретона към челото, използвайте маша и с нейна помощ завийте кичурите навътре.

Честото пипане на бретона води до по-бързото му омазняване спрямо другите части на косата. Затова използвайте за него сух шампоан, вместо да го миете ежедневно.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати