Как да научим бебето да се обръща?

Как да научим бебето да се обръща?

Отглеждането на бебе е истинско предизвикателство, особено за начинаещите родители. Едно от най-големите им притеснения е дали мъничето се развива наравно с връстниците си и в норми - кога се обръща, кога започва да пълзи.

Важно е да подчертаем, че всяко дете се развива строго индивидуално и всички срокове, описани в книгите, са по-скоро ориентировъчни, отколкото задължителни.

Приема се, че е нормално бебето да започне да се обръща от гръб по корем между 4- и 7-ия месец.

Най-често това умение се развива в средата на 5-ия месец, но мъничето може да успее да се обърне само и много по-рано - затова не бива да го оставяте само нито за секунда.

Разбира се, обръщането на бебето от гръб по корем е умение, което се развива, и вие може много да му помогнете в това отношение. Вашата подкрепа е много важна за него.

Едно от нещата, които може да направите, за да научите бебето да се обръща по корем, е да го окуражавате да лежи през деня по корем.

Така то ще е много по-активно, ще развие по-бързо мускулите на врата си, за да държи главата си изправена и повдигната.

Лежането под корем трябва да се осъществява под задължително наблюдение и да не се практикува нощем, заради риска от Синдрома на внезапната детска смърт.

Може да научите бебето да се обръща, като привлечете вниманието му с интересна играчка, докато лежи на една страна и я придвижите така, че то естествено да се опита да се обърне по корем.

Направете упражненията за обръщате от гръб по корем в специално време и забавление, запазено само за вас двамата.

Това може да стане, като поставите бебето на пода, а вие легнете до него и нежно му говорите. То инстинктивно ще се опитва да се обърне към вас, което ще ускори процеса на обръщане.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати