Как да разделя прането?

Как да разделя прането?
Снимка: ezine.bg
12.05.2017

За да се радвате на безупречно чисти дрехи не е достатъчно просто да ги натъпкате в пералнята, да сложите малко препарат за пране и да натиснете копчето. Оказва се, че пускането на пералня си е цяло изкуство, което започва със сортирането на дрехите.

Затова ни се чудете дали да разделяте дрехите, акак да разделите прането, така че всеки път да се радвате на отличен резултат.

Първата стъпка към чистото пране и запазването на добрия вид на дрехите и сортирането по различни видове. За целта е добре да сложите вкъщи три коша за пране - за бельо, за дрехи и за друг домакински текстил.

Разделянето на прането не свършва дотук. Освен по вид, те трябва да се сортират по цвят или спрямо тъканта - памук, синтетика, деликатни, вълна и т.н.

В една пералня трябва да влизат само онези дрехи, които ще се перат с един и същ препарат, на един и същ цикъл и с една и съща температура на водата.

Добра идея е да раздадете на всички членове от семейството по една специална мрежеста торбичка със закопчалка, в която да събират мръсните си чорапи.

После те се слагат заедно с торбичката в пералнята и опасност от изгубването им няма.

И преди да натиснете копчето не забравяйте, че препаратът се дозира спрямо най-замърсените дрехи в пералнята.

Недостатъчното количество препарат не само, че няма да доведе до качествено изпиране за замърасените дрехи, но и има опасност да захаби останалите.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари