Как да си сложа очна линия?

Как да си сложа очна линия?

Добре поставената очна линия придава неповторим женствен и стилен вид на всяка дама, но това често се оказва толкова трудна и досадна задача, че повечето представителки на нежния пол вдигат ръце и се отказват от нея.

Но, ако наистина искате да блеснете с визия и да смаете всички, то определено трябва да се научите как да слагате очна линия, което, уверяваме ви, не е мисия невъзможна.

Има различни начини и техники за нанасянето на очна линия, като нейната форма и плътност трябва да е подчинена не толкова на модните тенденции, колкото на специфичната форма на очите и търсения ефект.

Дамите с кръгли очи трябва да си слагат очна линия по-дебело очертана в краищата, за да издължат оптически самото око. Нанасянате трябва да започне от краищата към средата, където трябва да бъде и най-тънката част на линията.

При дамите с малки очи е подходящо поставянето на линия само във външната част на окото, отново да се търси уголемяване и издължаване.

Онези представителки на нежния пол, които са благословени с бадемови очи, могат да се поглезят с класическите котешки очи, завити в краищата. Линията е най-тънка във вътрешния ъгъл на окото и се уголемява към края, стигайки до така характерната котешка извивка.

Самото поставяне на очна линия изисква практика и упражнения, но с малко постоянство всяка дама може да се превърне в истински факир в грима.

Онези дами, които нямат опит в гримирането, е добре да използват първо тънък молив в същия цвят, за да очертае линията, и едва след това да повторят с истинската течна очна линия.

За очертаването на перфектната котешка извивка може да използвате парчета тиксо. Малко парченце се поставя така, че единият му ръб съвпада с линията на долните мигли, а другият - с края на веждите.

Същото се прави и с другото око, след което се нанася линията от ъгъла на окото нагоре към веждите. След отстраняването на тиксото има две перфектни и напълно симетрични извивки.

По-прецизно и точно може да стане рисуването на очна линия, ако нанасянето започне от края на клепача, не от началото. Може да направите първо пунктир на линията с малки точки, които внимателно да свържете и да запълните.

Разбира се, винаги може да начертаете очната линия както можете, след което внимателно да отстраните излишното с клечка за уши, потопена във вазелин или тоалетно мляко.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати