Как да опаковаме букет?

Как да опаковаме букет?

Да поднесеш цветя си е цяло изкуство, опаковането им също. Разбира се, винаги може да подарите на дамата на сърцето си една красива роза, но изискан и опакован с вкус букет би направил много по-голямо впечатление.

Заопаковането на букет трябва да приготвите цветни лепенки, ножица, цветни хартии, тишу хартии, целофан, зеленина … и много въображение.

Подрежете цветята според желаната от вас дължина и ги аранжирайте така, както вие намирате за естетически и красиво - тук правила няма. Добавете по желание от стандартната зеленина.

За да избегнете разместване и разваляне на избраната от вас визия, пристегнете цветята с помощта на канап.

Може са пристъпите към самото опаковане на букета.

Ако сте избрали да работите с целофан, отрежете две големи квадратни парчета, наложете ги едно върху друго, като завъртите горното, така че ъглите им да се разминат.

Върху тях сложете цветята, като долната част на стъблата трябва да е в центъра на целофаните. След това внимателно с ръце съберете целофаните по посока цветовете и внимателно ги фиксирайте отново с канап или тиксо.

Идеята е да може да сложите малко вода, която да поддържа букета свеж за по-дълго време.

Сега е моментът да развихрите въображението си и да пристъпите към същинското украсяване на букета - вие ще решите дали да го опаковате с перлен целофан, хартия или дори артистично намачкан вестник.

Добавете порядъчно количество панделки, пристегнете в красива артистична панделка и поднесете.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати