Как да се подстрижа сам?

Как да се подстрижа сам?

Всеки от нас поне веднъж се е опитвал да си подстриже косата и смело можем да кажем, че тези опити са завършвали повече от трагично. Въпреки това все още има много хора, които искат да се научат как да се подстрижат сами без чужда помощ.

Разбира се, подстригването не е кой знае колко трудно, трудно е да се подстрижете така, сякаш наистина знаете какво правите.

Подстригването вкъщи е подходящо за дами с дълги коси, при които може да се варира с дължина, докато при по-късите коси подстригването в домашни условия и силно непрепоръчително.

Най-лесно е да отнемете връхчетата или да подкъсите дългата си коса. За целта ще ви трябват само гребен, остри ножици и малко смелост.

След много добро разресване на косата, тя внимателно се прихваща с ластик точно над линията, до която искате да скъсите косата.

Отрязва се с ножицата, като се стремите да е максимално равна. След внимателно изравняване, отстранявате ластика и проверявате за стърчащи краища.

Доста лесно може да се подстрижете сами на етажи, като за целта отново ще ви трябват само гребен, четка и точна ръка.

Косата се разресва много добре при наведена надолу глава, след което се събира и се връзва в областта на челото. Преценявате точно колко коса искате да отрежете, ама наистина внимателно, след което я отрязвате на черта събраната опашка.

Следва финалното оформяне на краищата, което се прави още преди косата да бъде освободена от ластика.

С ножицата краищата се нарязват напосоки, така че да стоят по-естествено.

Важно е да помните, че правата коса може да се подстригва и суха, но ако имате чуплива или къдрава коса, непременно трябва да я намокрите и разрешите много добре.

И помнете - какъвто и да е крайният резултат, косата расте и скоро след вашите опити професионален фризьор ще може да се погрижи отново да изглеждате зашеметяващо.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати