Как да преправим рокля?

Как да преправим рокля?

Калориите са едни малки гадинки, които ви чакат да заспите и нощем стесняват дрехите. Затова на всяка дама може да се случи да се събуди една прекрасна сутрин и да открие, че любимата ѝ рокля е отесняла.

Тогава сте изправени пред дилемата да дарите ли роклята, респ. да я хвърлите в кофата или да се опитате да я преправите и ако да, как се преправя рокля.

Преправянето на рокля не е толкова лесно, колкото би ни се искало, като преди да хванете ножицата и иглата е добре да имате ясна представа каква е конструкцията на роклята, която ще преправяте.

Най-благодатни за преправяне са рокли с много шевове и релефи, защото това позволява добавянето на подходящ плат между тях и лесно разрешение на проблема.

Първата стъпка в преправянето на старата рокля е в разпарянето на стария шеф и внимателно отстраняване на всички стари конци.

След разглаждане на отпореното, трябва да прецените какво да добавите отстрани - красив мрежест плат, тюл или друг плат по избор.

Ако се притеснявате, че платът може да прозира, тогава комбинирайте тюл и мрежа.

Ако роклята, която преправяте, ви е съвсем малко тясна, може внимателно да отпорите шевовете и да смалите от сантиметрите, които се използват за подгъв.

Лесно може да преправите старата окъсяла рокля, ако ѝ добавите волан в средната или долната част.

В случай, че роклята ви е отесняла в областта на гърдите лесен и бърз начин за преправянето ѝ е разширяването на деколтето. Тясната в ханша рокля лесно може да се преправи с добавянето на триъгълни клинове от друг плат.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати