Как да разберем дали можем да пеем?

Как да разберем дали можем да пеем?

Смята се, че гласът е най-старият музикален инструмент, познат на човечеството. Дори неандерталците са имали умението да пеят, въпреки че при тях са липсвали гласните звуци И, А и У. За съжаление на мнозина, пеенето е преди всичко даденост, талант, който не всеки човек може да притежава.

Често хората бъркат музикалния слух с таланта да пееш, но това са съвсем различни неща. Добрият музкален слух означава, че съвсем ясно чуваш разликите в тоновете дори можеш да ги възпроизведеш на музикален инструмент само по слух.

Но това съвсем не означава, че можеш да ги възпроизведеш правилно с гласа си. Ако можеш да изпееш мелодията правилно, то определено имаш глас, а когато това, което пееш има певческа стойност - то си от онези късметлии, които имат добър глас.

Въпросът, който вълнува мнозина е, как да разберем дали можем да пеем?

Обикновено това не е никак трудно, но за да сте сигурни, ще ви трябва и второ мнение - най-добре на професионален учител по пеене.

Достатъчно е да сложите чифт добри слушалки на ушите и да изпълните за публиката у дома любимото си парче. Така другите ще имат възможността да чуят как наистина звучи гласа ви без музика.

Ако няма доброволци за музикалния експеримент, може сами да се опитате да разберете дали може да пеете.

Повторете отново упражнението със слушалките, но този път вместо пред публика, пейте сами пред микрофона, като се запишете. А след това изслушайте направения запис - ще се изненадате колко по-различно звучи гласът ви от това, което сте чували досега.

Важно е за отбележим, че за получаването на категоричен отговор на въпроса дали можем да пеем, трябва да посетим вокален педагог, който да ни изслуша и да каже тежката си дума.

И не бива да забравяме, че талантът е важен, но с достатъчно всеотдайност и практика почти всеки може да се научи да пее - примери за това има достатъчно.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати