Как се поставя подкова?

Как се поставя подкова?

Легендата разказва, че в прастари времена един Бог скитал скрито от хората по Земята. Но веднъж конят му се спънал и изгубил подковата си. Старица я намерила на пътя, вдигнала я и чудото се случило - те си върнала младостта и красотата.

Години по-късно жената изгубила подковата, която била намерена от друг човек, на когото отново донесла щастие. Оттогава съществува поверието, че подковата носи щастие.

Друго поверие свързва с подковата дявола и едно негово обещание - никога да не влиза в дом, над чиято входна врата виси подкова.

Подкови като амулети срещу нечисти сили са се използвали в Европа още пред Ранното Средновековие. И до ден днешен са символна късмет в много страни.

Как се закачва подкова над вратата на къщата зависи от много неща, като на първо място трябва да сте наясно какво очаквате да ви донесе подковата, с каква задача натоварвате вълшебния амулет.

В много държави в Западна Европа е прието подковата да се поставя с дъгата надолу, за да може самата подкова да напомня на чаша - символът на плодородието. Закачената с дъгата надолу подкова ще ви донесе богатство и материални успехи.

Подковата, закована над входната врата с дъгата нагоре, ще дари дома ви със спокойствие и хармония. Също така гарантирано ще прокуди от дома ви лоши хора, лошия късмет и злите сили.

За да се защитите от съблазни, лоши помисли и да повикате щастието в дома си, закачете подковата с дъгата отляво - така нейните очертания ще напомнят буквата C, като латинската буква, с която започва името на Христос.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати