До какво може да доведе бялото течение?

До какво може да доведе бялото течение?

Бяло течение е онази секреция, която влагалището на жените отделят. Обикновено то не причинява проблеми, но повишената секреция може да е един от първите признаци, че нещо не е наред.

Обикновено засиленото бяло течение може да бъде както чисто физиологично, което се дължи на секрецията на жлезите в цервикалния канал, така и патологично, което да е симптом на различни болестни процеси във влагалището.

Физиологичното бяло течение се появява преди или след месечен цикъл, при бременност или полов контакт. По правило то е безцветво, без мирис и типично за здравите жени.

Но когато вагиналната флора не е в баланс или има някакво възпаление, освен засиленото бяло течение с характерна миризма, се наблюдават също парене, сърбеж, болезнено уриниране, болки при полов контакт и др.

Дали става дума за физиологично или патологично бяло течение може да определи само гинеколог и то след преглед и посявка.

Съответно и той може да даде насоки за лечението му.

Важно е, ако има констатирано патологично вагинално течение, да се спазват стриктно препоръките на лекаря за лечението му, защото нелекуваното бяло течение може да стане причина за стерилитет при жената.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати